› Inbreidingsplan Centre Village Ede

omschrijving

Ontwikkeling appartementen, grondgebonden woningen en bedrijfsruimte

opdrachtgever

OLCO holland bouw b.v. i.c.m. Middendorp Holding b.v.

locatie

Hoek Telefoonwerg/Robijnstraat

ontwerp

2012-2016 Wehrung Architecten

uitvoering

2014-2017

Op het voormalige Middendorp terrein nabij het centrum in Ede hebben wij een nieuwe wooncampus ontworpen bestaande uit een 3-tal woonbloken gelegen aan een opgetild plein. Onder dit plein zijn de bergingen en parkeerplaasten gesitueerd.
Woonblok 1 bestaat uit 36 appartementen verdeeld over 3 verdiepingen van elk 12 appartementen. In de plint van het gebouw bevindt zich circa 1200 m2 commerciƫle ruimte in split level verdeeld over 3 delen van circa 400 m2. De in dit woonblok gelegen appartementen zijn met name bedoeld voor starters. Door de lichtstraat die in het dak is opgenomen en de vides die in de verbindingsgangen van elke verdieping zijn opgenomen valt het daglicht ook tot op de onderste woonverdieping.
Woonblok 2 bestaat uit 32 hoogwaardige huurappartementen verdeeld over 4 verdiepingen. Dit woonblok is gericht op de wat oudere doelgroep.
Woonblok 3 omvat 12 zogenaamde rug-aan-rug woningen. 6 van deze woningen zijn gelegen aan de straat. De 6 andere zijn gericht op het binnenplein dat de 3 woonblokken met elkaar verbindt. De woningen beschikken allemaal over een eigen voortuintje.