› Renovatie zwembad De Krommerijn Utrecht

omschrijving

Renovatie semi-openluchtzwembad De Krommerijn Utrecht

opdrachtgever

Gemeente Utrecht

locatie

Weg tot de Wetenschap, Utrecht

ontwerp

2011 Wehrung Architecten i.c.m. Jeanne Dekkers Architectuur

uitvoering

2013 Bouwbedrijf van den Hengel Soest

Het zwembad De Krommerijn is het enige semi-openluchtzwembad in Utrecht. Bij de algehele renovatie van het bad is, samen met Jeanne Dekkers Architectuur, gekozen voor een meer permanente, duurzamere en stijlvollere oplossing: een te openen, met lucht gevuld kunststof dak, met sterk isolerende kwaliteiten. Het ontwerp voorziet in een omloop van het bad met zuilen die het te openen dak dragen. Deze omloop kan tevens als tribune dienen bij wedstrijden. De structuur en de maatvoering van het gebouw zijn vooral ook zichtbaar in de stoere, karakteristieke uitstraling van de architectuur. Het bad is een aantrekkelijk plaats geworden waar mensen uit Utrecht en omgeving, jong en oud, graag naar toe komen om er prettig te verblijven, te recreƫren en te sporten.