› Nieuwbouw sportcentrum Onderdak Zierikzee

omschrijving

Prijsvraag nieuwbouw zwembad met sporthal te Zierikzee

opdrachtgever

Gemeente Schouwen Duiveland

locatie

Lange Blokweg 27 Zierikzee

ontwerp

2010 Wehrung Architecten

uitvoering

n.v.t.

Het concept van de stedenbouw en architectuur voor dit nieuw te realiseren sportcentrum verwijst naar de eeuwige strijd tussen land en water, een strijd die juist in deze omgeving van Zeeland zeer treffend was en is. Onze referentie voor de stedenbouwkundige- en architectonische uitwerking is het beeld waarop de woeste golven van de zee uiteen spatten op de zeeweringen bekleed met basaltblokken. In ons ontwerp symboliseert het entree/zwembad-volume het water/golven en het sporthallenvolume de zeewering van basalt. Tevens symboliseert het donkere dichte deel van de sporthallen kracht t.o.v. beweging van het lichte en open zwembad. De ruimtelijke indeling van het gebouw is gebaseerd op een door ons ontwikkeld ruimtelijk relatieschema. Basisuitgangspunt is het realiseren van een overzichtelijk effectief gebouw, waarin de sport in al zijn variaties beoefend kan worden. Een veilige en stimulerende omgeving, waarin personeel en gebruikers uitgedaagd worden tot sportiviteit en positieve recreatieve activiteiten.