› DNA

Wehrung Architecten is in 1980 opgericht en gevestigd in Beek. Het bureau opereert landelijk, heeft een brede ervaring, maar excelleert in gemeentelijke bouwprojecten, in het bijzonder op het gebied van sport en recreatie. In deze sector zijn de afgelopen 36 jaar meer dan 100 projecten gerealiseerd in zowel nieuwbouw als renovatie en transformatie.
Binnen het bureau wordt in een hecht teamverband door ontwerpers en bouwkundig ingenieurs alle voorkomende fasen in de ontwikkeling van een bouwproject uitgewerkt en begeleid. Het ontwikkelingsproces van een gebouw wordt door het bureau gezien als een continue dialoog, waarbij binnen een team de wensen van opdrachtgever/gebruiker en de kwaliteit van het gebouw en de omgeving voorop staan.
Op iedere opgave, stedenbouwkundig en architectonisch, geven wij een zo specifiek mogelijk antwoord, waarbij de eigenheid van de opgave en de gebruiker evenals het specifieke van de situatie wordt geanalyseerd en vormgegeven in het ontwerp.
Oorsprong
Architectenbureau Wehrung wordt op 01 januari 1981 officieel opgericht door architect John Wehrung met ondersteuning van zijn vrouw Mimi Wehrung. Het kantoor is dan gehuisvest in de prachtige vakwerkboerderij gelegen aan de Grootgenhouterstraat 113 in Groot-Genhout. Hier wordt er vanaf de start gewerkt aan grote en complexe bouwwerken bestaande uit scholen, sport en recreatiecentra en zelfs gemeentehuizen. Helaas was John na vele successen plots genoodzaakt zijn architectenbureau over te dragen aan een van zijn beste medewerkers Peter Hardij.

Peter Hardij nam in 2004 het stokje over en het inmiddels landelijke bekende Wehrung Architecten verhuisde naar de Elsstraat in Beek. Hier werd vol overgave gewerkt aan prachtige nieuwe sport-, zwem, en zorgcomplexen. Wehrung Architecten had inmiddels een goede reputatie door kwaliteit en gedegenheid als speerpunten te nemen. Peter had met zijn team de crisis goed weten op te vangen en besluit vanaf 2017 een stapje terug te doen.
Peter weet Jerome Paumen van studioPAS architecten in Beek te vinden en slaan samen de handen in elkaar. Jerome is al 20 jaar lang gelieerd aan de bouw waarvan ruim 12,5 jaar ervaring op het gebied van architectuur met een speciale expertise voor de restauratie met transformatie. Hij streeft naar perfectie en het hoogst haalbare binnen de gebouwde omgeving. De veelzijdigheid en creativiteit van studioPAS maken in combinatie met de gedegenheid en het kwalitatief zeer sterke Wehrung Architecten een perfect en smaakvol recept. Hiermee duikt Wehrung Architecten de toekomst in.