› Nieuws

01.04.2022 Feest, 40 jaar bouwmeesters in de Architectuur! We gaan terug naar onze oorsprong, daar waar het 40 jaar geleden begon. In een karakteristieke Limburgse carréboerderij, start John Wehrung vol passie zijn architectenbureau.Nu mogen wij terugkijken op een gevarieerd scala, een scala aan tal van gerealiseerde projecten door heel het land. Het gehele jaar kijken wij niet alleen terug maar ook vooruit. Maar voor wij hier mee beginnen willen wij u eerst danken, dank voor het vertrouwen in al die jaren.
13.02.2021 Midden in de stad Zwijndrecht, onder een groot parkeerterrein omringd door grote bouwvolumes bevindt zich iets unieks. Wie goed zoekt treft een lijnenspel aan dat onderdeel blijkt uit te maken van een fantastisch meesterwerk van de moderne landschapsarchitectuur! Deze “Mondriaan” dateert van 1962 en betreft het Develpark van landschapsarchitect Hans Warnau. Hoe gaaf en hoe uitdagend is het dan, dat je juist op deze unieke plek een nieuw zwembad mag realiseren.
05.01.2021 Landgraaf beschikt sinds kort over Nederlands duurzaamste Zwembad. Het gehele zwembad produceerd middels een pv-dak en park zijn eigen energiebehoefte. Het is voor de inwoners van Landgraaf te hopen dat er snel gebruik van gemaak mag worden.
12.12.2020 In Brazilië is de tweede COB-woning nagenoeg klaar. Met een grote groep enthousiaste vrijwilligers onderzoeken wij naar de mogelijkheden voor het optimaal ecologisch bouwen met niet meer dan aarde, stro, water en hergebruikt hout.
28.11.2020 De contouren van het nieuwe grotendeels ondergrondse sportcomplex Vie in Kerkrade tekenen zich al langzaam af in het voormalig Atrium terrein. Straks kan men hier sporten en zwemmen en parkeren onder een beloopbaar dak.
22.06.2020 In Maastricht hebben wij recentelijk dit prachtige historische woonhuis met paardenkliniek mogen restaureren. Middels subtile ingrepen is het woonhuis verduurzaamd en voldoet aan het hedendaags comfort tevens zijn er voorbereidingen getroffen om het woonprogramma eenvoudig levensloop bestendig te krijgen.
16.03.2020 Naar aanleiding de aanvullende maatregelen van het kabinet inzake de bestrijding van het coronavirus willen wij bij deze vermelden dat Werhung de regels van het RIVM naleeft. Welke consequenties dit zijn kunt u hier teruglezen; COVID-19
16.12.2019 Wehrung Architecten is gevraagd om een studie te verrichten naar de realisatie van een nieuw medisch centrum in Parkstad. Ons onderzoek wees uit dat renoveren i.c.m. een gefaseerde uitvoering ook een zeer gewenst eindresultaat opleverd.
30.11.2019 In Landgraaf wordt begin 2020 gestart met de bouw van een uiterst duurzaam zwembad. Het nieuwe zwemcomplex is ter vervanging van het verouderde zwembad In de Bende.
12.06.2019 Zwembad de IJzeren Man in Weert is voorzien van een gerenoveerde hoofdentree die uitnodigend is en aansluit bij zijn bosrijke omgeving.
20.09.2018 In het pittoresk Klein-Genhout hebben wij nr. 2 van de twee woonschuren opgeleverd. De eerste is de Black Barn. Wonen in een ruwe bolster met een blanke pit, deze levensloopbestendige woning oriënteert zich op de prachtige vergezichten en is van alle gemakken voorzien waaronder ook een riante hobby ruimte.
01.09.2018 In Groot-Genhout hebben wij de eerste van de twee woonschuren opgeleverd. De White-Barn is wonen in optimale transparantie en oriënteert zich vanaf het plateau op de prachtige vergezichten. Deze levensloopbestendige en duurzame woonvorm is in 6 maanden gerealiseerd en is van alle gemakken voorzien.
26.06.2018 In Weert zijn wij gestart met de uitbreiding van Muziekcentrum De Bosuil. Met name de hoofdentree en de ontvangsthal met gardarobe zullen worden aangepakt en uitgebreid worden.
20.05.2018 In Geleen realiseren wij een atelier bij een voormalige ingenieurswoning. Het nieuwe volume heeft een ruwe bolster met blanke pit.
25.03.2018 In Ede is de sluitsteen van het gehele wooncomplex opgeleverd. Het laatse bouwblok Marie-Louise beschikt over 32 luxe appartementen tussen 90 tot 110 m2 voorzien van een woonplein en ondergrondse pargeergarage.
04.03.2018 In Beek is men gestart met de werkzaamheden om de voormalige Mavo her te bestemmen tot een gezondheidscentrum.
27.02.2018 De schuurwoning in Groot-Genhout heeft recentelijk het hoogste punt bereikt.
05.02.2018 Aanbesteding Center Court Kerkrade gewonnen! Op het terrein van het voormalige Atrium Ziekenhuis in het Zuid-Limburgse Kerkrade verrijst in de komende jaren een bijzonder sportgebouw. De Europese aanbesteding voor het ontwerp hiervan werd onlangs door ons gewonnen i.c.m. MoederscheimMoonen Architects en stelt een gebouw voor dat volledig opgaat in het aflopende landschap.
29.01.2018 Het sportcomplex De Haamen in Beek krijgt komend jaar een nieuw impuls. Zo zal het complex bestaande uit sporthallen en zwembaden nog toegankelijker worden. Het complex zal worden uitgebreid met diverse voorzieningen om zowel aangepaste sport als zorg nog beter te kunnen huisvesten.
03.11.2017 Recentelijk zijn de nieuwe publieksbalie's in het Stadhuis van Weert opgeleverd. De balie's zijn vanuit zowel de personeelszijde als de publiekszijde optimaal ingericht en integraal toegankelijk gemaakt.
14.10.2017 Op 14 oktober 1943 stortte in Beek nabij de “Oude Pastorie” een Amerikaanse B-17 bommenwerper neer. Onder de naam “Gedonder in de Hemel” hebben wij samen met de Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek het initiatief genomen om ter ere van de bemanning een monument te realiseren. Met grote belangstelling is het monument op 10 oktober ceremonieel onthuld.
02.10.2017 De contouren van het nieuwe gezondheidscentrum in Lindenheuvel worden zichtbaar. BASbouw bv uit Beek hoopt voor de jaarwisseling het complex wind- en waterdicht te hebben.
15.09.2017 Momenteel werkt Van Campen bouwgroep hard aan de realisatie van het appartementencomplex Marie-Louise in Ede. Het bouwblok bestaat uit 32 appartementen en is de laatste van de drie, door Wehrung ontworpen bouwblokken van het woningproject Centre Village dat door OLCO uit Zeist ontwikkeld is.
12.07.2017 Afgelopen zaterdag is de "her-opening" gevierd van de Lambertuskerk in Blerick. Dit maal geen kerkbanken met altaar maar een geheel nieuw gezondheidscentrum! Zo zijn er op de begane grond twee thuiszorgorganisaties gehuisvest, een apotheek en een fysio- en podotherapeut. En zit er in de oude pastorie de praktijk van een psycholoog. De eerste en tweede verdieping worden gebruikt door zes huisartsen. Dit verrassende ontwerp kwam tot stand door de samenwerking met Wehrung en Beeldend Kunstenaar Marijke Billekens.
10.06.2017 Deze week is Vandereyt houtskeletbouw uit Zonhoven(B) gestart met de uitvoering van onze eerste schuurwoning in Klein-Genhout. Het betreft de realisatie van een levensloopbestendig woonhuis waarin wij een licht minimalistisch loft-principe combineerde met een rustiek donker beplankte buitengevel.
01.05.2017 Wij zijn druk in de weer met de technische uitwerking van een nieuw gezondheidscentrum in Heerlen. Een leegstaand kantoorgebouw wordt getransformeerd tot een apotheek met huisartsenpraktijk.
01.05.2017 Per 1 juni zullen wij verhuizen naar ons nieuwe onderkomen aan de overkant van de straat. Daarmee wijzigen onze andersgegevens van de Elsstraat 9 naar Wolfeynde 10b 6191 EB in Beek.
28.04.2017 In Schinveld is men gestart met de uitvoering van een levensloopbestendige houtskeletbouw woning. Binnen enkele dagen van uitvoering zijn de contouren al goed zichtaar en staat er al een compleet casco. Dit is de eerste van de drie die wij dit jaar mogen realiseren.
26.04.2017 Eind mei zal BASbouw starten met de uitvoering van gezondheidscentrum Lindenheuvel in Geleen. Het gehele project is door Wehrung in BIM-uitgevoerd.
18.03.2017 In Nova Friburgo te Brazilië is ons eerste van meerdere COB-houses nagenoeg gereed. Met dit unieke project gaan wij terug naar de essentie van duurzaam bouwen. Hierbij gebruiken wij puur lokale materialen zoals klei, zand, stro, spoorbielzen en combineren deze voor optimaal wooncomfort met hedendaagse technieken. Deze bouwtechniek vraagt om een geheel ander ontwerpproces dan dat wij gewend zijn. Architectencombinatie StudioPAS-Wehrung is nauw betrokken bij de voorbereidingen en werkt, samen met een enthousiast internationaal team, aan de realisatie van meerdere COB-houses op het prachtige terrein van Ecocaminhos.
16.03.2017 Wehrung Architecten BV heeft i.c.m. MoederscheimMoonen Architects een ontwerp gepresenteerd aan de Gemeente Arnhem voor de transformatie van Sportcomplex Valkenhuizen. In de opgave wordt een nieuw te bouwen zwembad geïntegreerd met het bestaande sporthallencomplex.
Maar ook mogen wij, hopelijk net zoals bij u, terugkijken op een bijzonder jaar, waarin wij een nieuw fundament opbouwde voor onze toekomst, waarin wij weer vol trots projecten hebben mogen opleveren, van een modernistisch hi-tech en zeer duurzaam zwembad in Leidschendam(3), tot aan met een van de ondergang gered huisje met een uniek en zeer waardevolle geschiedenis(4).
01.07.2016 Al een ruime tijd is er achter de schermen hard gewerkt om Wehrung Architecten, dat al ruim 35 jaar een begrip is binnen de architectenbranche, klaar te stomen voor de toekomst. Dit betekent dat er gezocht is naar een geschikte overname kandidaat, waardoor huidig directeur, Peter Hardij, langzaam kan gaan afbouwen.Deze kandidaat is letterlijk aan de overkant van de straat gevonden, waar de ambitieuze architect Jerome Paumen zijn architectenbureau studioPAS succesvol runt. Een breed georiënteerd bureau waar herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed en de openbare ruimte een belangrijke plaats innemen. De twee bureaus slaan officieel per 1 juli 2016 de handen in elkaar en door de jarenlange ervaring en expertise op het gebied van sport en recreatie kunnen wij het beste van twee werelden aanbieden. Natuurlijk streeft ook de toekomstige directeur samen met zijn team de kwaliteit en degelijkheid na die u van Wehrung Architecten gewend bent.
20.06.2016 Wehrung Architecten heeft i.c.m. MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam de aanbesteding gewonnen voor het maken van een ontwerp voor een nieuw te realiseren zwembad/sporthal-combinatie in Capelle aan den IJssel!